Selecteer een pagina

In de herfst verandert ook geleidelijk je behoefte aan het soort voeding. Thuiskomen uit een koude gure natte winderige dag zorgt er al voor je snakt naar iets warms, zoals een kop hete thee of kom soep, zo kan ons lichaam zich beter voorbereiden op de winter.
Waarom eten wij wat stevigere kost in de winter, kortom gewoon omdat wij het nodig hebben. Daarom is het ook goed om seizoens groenten te gebruiken in de keuken.

Kruiden zoals Kaneel en gember kunnen ook heerlijk verwerkt worden in de keuken, want dit is heel erg goed om te eten, deze 2 verwarmen nl het lichaam vanzelf, jouw innerlijk lichaamstelsel heeft hier ook behoefte aan.
Maak gewoon eens een pot groene thee , maar dan met 2 pijpjes kaneel 5 minuten getrokken in zacht borrelend gekookt water.
Of nog met verse gember, voor een pot is een halve duim gember al voldoende , snij deze in zeer fijne plakjes , laat het tot de kook komen en 5 minuten na pruttelen. Bij de gemberthee is het ook heel lekker en gezond om wat citroenschijfjes toe te voegen.
Heerlijk met honing , dit geld zeker ook voor de kaneelthee.