Selecteer een pagina

Cuppingtherapie, Ontspanningsmassage , hoofdmassage

Soms heeft men totaal geen idee hoe ons lichaam samen werkt met ons brein. Wij mensen zijn zo druk door te veel werk, veel afspraken, te veel leuke dingen afgesproken, dat laatste vooral omdat je nee zeggen erg lastig vind. Voor je het weet voel je je moe omdat je geen grenzen stelt aan jezelf en jouw vrije tijd, en dan geniet je zelfs niet meer van leuke dingen. Want je hebt weer ja gezegd terwijl je er geen tijd en de puf voor had.

Hoe goed is het voor jou om eens  een halve dag , of een moment lekker rustig  te zitten met een kop thee, een boek of een tijdschrift te lezen, iedere week. En even je mobiel uit te zetten, om dat moment helemaal voor jezelf te hebben en een paar uur onbereikbaar te zijn. Heerlijk rust ervaren tussen de drukte in, hoe vaak doe je dat eigenlijk?

Zo kwam er onlangs een klant die ik lange tijd niet gezien had, wel 1,5 jaar, ze heeft een man, baan, 2 kleine kinderen, en een paar  vriendinnen, familie en schoonfamilie, en buren waar ze ook nog wel eens voor klaar staat. Om alle ballen hoog te kunnen houden wil zij iedereentevreden stellen, zij vertelde mij dat ze net die week 2 afspraken had, waar ze eigenlijk helemaal geen zin in had, ze werd ergens voor gevraagd, en dat  kwam helemaal niet uit in haar overvolle agenda was dan echt nergens plek maar dat durfde ze niet te zeggen.

Maar waarom is het zo moeilijk om tijd voor jezelf te blokken en wel tijd vrij te maken voor anderen terwijl die tijd er niet is s’avonds als ze de kinderen op bed had gelegd voelde ze zich uitgeput , en zo moe dat ze op de bank in slaap viel, haar hele lichaam en geest  die geen rust kreeg ging in protest, haar spieren werden erg gespannen, ze kreeg hierdoor klachten en overal pijntjes, ze besloot naar de Fysio te gaan, die adviseerde haar om naar een masseur te gaan. Haar schouders, nek alles zat vast, zo kwam ze bij mij na 1,5 jaar pas terug in de praktijk,

Julia excuses ik was steeds zo druk, ik kon geen tijd vinden.
Ondertussen lag ze op de massagetafel met rugpijn, nekpijn, schouders zaten vast, lage rugpijn en ook had ze regelmatig hoofdpijn. Ik adviseerde haar Cuppingtherapie, en aansluitend
Hoofdmassage om de huid daar ook losser van de schedel te krijgen, en vooral ook om  rust te krijgen in het hoofd, ook gebruikte ik technieken van de hoofdpijnmassage

Eindelijk zo ongeveer 40 minuten later begon ze zich over te geven. Ook gaf ik haar een ontspanningsmassage En toen ik afsloot met een hoofdmassage viel ze ook nog in slaap. Nadat ze weer wakker was riep ze uit:  Julia ik voel geen pijn meer, je hebt het weg gekregen, je hebt een wonder verricht, ik voel echt niets meer van mijn nekpijn. Ze was zo blij. Ze riep uit, Julia ik wil wel de hele dag hier blijven liggen op jouw heerlijke massagetafel.

Ik adviseerde haar om voor het onderhoud van haar spieren vaker te komen, in ieder geval niet weer 1,5 jaar weg te blijven. Ook zei ik haar dat ze goed voor zich zelf zorgt als ze vaker nee zegt, dat is helemaal niet erg. Je kan er niet voor iedereen zijn en jezelf vergeten, daar wordt je ziek van.

Tijd voor jezelf maken is zo belangrijk, want als je uit balans raakt kun je daar ook lichamelijke klachten van krijgen.

Als je heel veel moeite hebt om Nee te zeggen, kun je eens denken aan een mindfulness training of assertiviteits training

Boek op tijd een massage in Leiden bij mij om te voorkomen dat de klacht erger wordt.