Pitjit (Indonesische massage)

60 min. 58 euro –  90 min.  86 euro 

Net zoals een goede rijsttafel kan een Indonesische massage “pitjit” behoorlijk pittig zijn. Pitjit wordt al duizenden jaren overgedragen van (groot)ouder op (klein)kind. Maak kennis met deze bijzondere manier van masseren.
Deze Indonesische massage is een zeer intensieve manier van masseren. Pitjit is in de eerste instantie masseren met gevoel, dus werken met je hart.

Het doel is uiteindelijk geest en lichaam in balans te krijgen. U kunt een zeer stevige massage verwachten met veel dieptewerking. Dit werkt goed op spierknopen en vast zittende spieren.

Deze pittige massage kan naar eigen wens worden uitgevoerd in een snel of een wat relaxter tempo , bij IbuPitjit Julia ontvangt u de massage iets relaxter met afwisselend snelle grepen.

Kerok

Een onderdeel van de pitjit is kerok, in overleg met u pas ik dit toe bij blokkades.
Er wordt met een kopermuntje over de huid geschraapt of met een steen, in China en andere landen noemt men dit guasha.
Er kunnen (meestal) rode strepen ontstaan op de huid, dit ziet er heftig uit maar is heel normaal bij kerok, na een dag of 4 verdwijnt die vanzelf.

Kerok geeft verlichting en het lymfesysteem wordt geactiveerd waardoor er meer weerstand wordt opgebouwd. Ook is kerok goed bij beginnende verkoudheid;
In Indonesie spreekt men van “Masuk Angin ” de wind (verkoudheid) verdwijnt uit het lijf na kerok .
Bij de kerok gebruik ik een speciale olie uit Indonesie ; Kajih putih, deze balsem geeft verlichting bij klachten en werkt desinfecterend bij het schrapen van de huid.

Gosoh

Na de Kerok wordt de huid nog stevig met warme kompressen gewreven over de aangedane plekken, waardoor uw spieren nog meer zullen ontspannen.
Bij uw eerste bezoek neem ik altijd een intake (anamnese) af, dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Ik kan u het intakeformulier toezenden per mail zodat u het vooraf invult en terugzendt, bij uw eerste bezoek zullen we dit verder bespreken , het scheelt tijd als u de informatie alsvast ingevuld terugstuurt, zodat er meer tijd voor uw massage overblijft.
De klant is zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de informatie die hij/zij aan mij verstrekt tijdens het intake-gesprek, zodat ik de massage op verantwoordelijke en veilige wijze kan uitvoeren.
U kunt deze massage boeken voor 60 en 90 minuten.

Massages

Pitjit Indonesische massage

Ayurvedische massage

Triggerpoint massage

Hotstone massage

Balinese Wellness Treatment

Massage bij Fybromialgie

Lomi Lomi Massage

Indonesische hoofdmassage

Indonesische voetmassage

Zwangerschap massage

Ontspannings massage

Duomassage

Stoel / bedrijfsmassage

Cuppingtherapie

Reiki

AntiStress-massage

Contactgevens

Ibu Pitjit Julia 

Gezondheidscentrum Stevenshof
(naast winkelcentrum Stevensbloem)
Theda Mansholtstraat 1-7
2331 JE Leiden
T: 06 220 731 80 bel/sms/app
M: info@ibupitjitjulia.nl 

Station de Vink Leiden 5 min. Loopafstand
Bushalte 2 min. Loopafstand

Contactformulier