Massages

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een heerlijke massage die zorgt voor een betere mentale gesteldheid. Ook laat deze uw spieren geheel ontspannen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor de circulatie verbetert.

De massage is in de eerste plaats een fijne en rustige massage. In overleg met u kunt u zowel zacht als mild stevig worden gemasseerd.

Lomi-Lomi massage

Deze helende massage uit Hawaï is een intense belevenis. De focus ligt hierbij op een totale lichamelijke en geestelijke ontspanning. Deze massage werkt op het zenuwstelsel en de zintuigen.

Tijdens de massage wordt uw hele lichaam vooral met de onderarmen gemasseerd. Het is een fijne, ritmische massage, waarbij u de golven van de zee als het ware over uw lichaam voelt stromen.

Anti-stress / Burnout Massage

Bent u altijd maar druk? Is uw agenda overvol? Slaapt u te weinig? Stelt u hoge eisen aan uzelf en kunt u moeilijk grenzen stellen? Al deze zaken kunnen leiden tot overspannenheid en zelfs een burn-out.

Voor een gezonde body & mind is het erg belangrijk om rust te nemen en goed voor uzelf te zorgen. Met onze anti-stress massage merkt u meteen een positief effect.

De speciale technieken zorgen ervoor dat stress afneemt, waardoor u zich een stuk fijner voelt. Ook zal u zich meer bewust worden van wat u nodig heeft. 

Pitjit Relax – Indonesische massage

Pitjit betekent massage en wordt al duizenden jaren overgedragen van (groot)ouder op (klein)kind. Deze variant wordt in een normaal tempo uitgevoerd met afwisselend diepe druk, rotaties en traditionele technieken. Het doel hiervan is lichaam en geest in balans krijgen. Verwacht een stevigere massage dan de gewone ontspanningsmassage met veel dieptewerking. Kerok: Een onderdeel van de pitjit is Kerok. In overleg met u pas ik dit soms toe bij blokkades. Er wordt met een kopermuntje of met een steen over de huid geschraapt.

Hierdoor wordt het lymfesysteem geactiveerd, waardoor u meer weerstand opbouwt. De ontstane rode strepen verdwijnen na een paar dagen vanzelf. Kerok is ook aan te raden bij een beginnende verkoudheid; In Indonesië spreekt men van ‘Masuk Angin’, ofwel de boze wind. De verkoudheid verdwijnt uit het lijf na de Kerok . Bij de Kerok wordt een speciale olie uit Indonesie gebruikt. Dit is ook wel de Kajih Putih.Deze balsem geeft verlichting en werkt desinfecterend bij het schrapen van de huid. 

Gosoh: Na de Kerok wordt er nog stevig met warme kompressen over de aangedane plekken gewreven. Hierdoor zullen uw spieren zich nog meer ontspannen.

Indonesische voetmassage – Pitjit Kaki

Kom heerlijk tot rust met deze fijne Indonesische voetmassage! Pitjit betekent in het Indonesisch ‘masseren’ en Kaki betekent ‘voet’. Een voetmassage zorgt voor een diepe ontspanning en een betere doorbloeding. Het stimuleert de aanmaak van oxytocine, wat voor een veilig en rustgevend gevoel zorgt. Ook zorgt het ervoor dat cortisol daalt, waardoor stress vermindert.

De massage heeft een zeer positief effect op een gezonde nachtrust. Bij deze massage ligt de focus meer op de organen die door middel van reflexologie punten worden gemasseerd. 

Indonesische hoofdmassage – Pitjit Kepala

Bij deze massage worden naast uw hoofd en gezicht ook uw nek en schouders gemasseerd. De focus ligt voornamelijk op het hoofd.

Deze massage kan klachten van verschillende vormen van hoofdpijn verlichten en werkt ook zeer ontspannend. De hoofdhuid wordt losser van de schedel, waardoor de doorbloeding van de hersenen gestimuleerd wordt. Hierdoor krijgt u weer rust in uw hoofd. 

Indonesische rugmassage – Pitjit Belakang

Belakang betekent Rug en Pitjit massage. Hierbij worden uw rug, nek, schouders en hoofd gemasseerd.

Tijdens de massage wordt er afgewisseld met diepe druk, rotaties en traditionele technieken. Denk aan Kerok, een schraaptechniek met een koperen muntje of steen. Dit werkt heel effectief op stijve en vastzittende spieren.

U wordt gemasseerd met warme olie en Kayih Putih, een traditionele Indonesische olie. 

Ayurvedische Massage

Ayurveda betekent: kennis van het leven en is het oudste geneeskundig- en gezondheidssysteem. Het is ontstaan in India. Vata, Pitta, Kapha zijn de dosha’s. Als deze in balans zijn, betekent dit dat uw gezondheid goed is. Uw mind en body zijn in balans.

Bij een Ayurvedische massage wordt een ruime hoeveelheid warme kruidenolie gebruikt. Deze olie heeft een medicinale werking. De massage wordt niet stevig uitgevoerd, maar zacht en rustig en ook worden marma punten geactiveerd, deze marmapunten zorgen voor een goede balans in de energiebanen.

De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij ook uw voeten, hoofd en gezicht worden meegenomen. 

Zwangerschapsmassage voor/na de bevalling

Met een zwangerschapsmassage heeft u even een momentje voor uzelf en uw kindje. Een zwangerschapsmassage reduceert stress. Tijdens de massage wordt er serotonine aangemaakt. Dit ontspant uw lichaam, wat goed is voor zowel u als uw kindje. Het helpt het bekken en de spieren die onder druk komen te staan flexibel te houden. Ook wordt het immuunsysteem versterkt. Deze massage is een aanrader als u geen klachten heeft en is te boeken vanaf 12 weken zwangerschap. De zwangerschapsmassage is in zijligging.

Met een gemakkelijk voedingskussen kunt u comfortabel liggen. Hierdoor wordt de spanning in uw lichaam in balans gebracht en verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.

Wilt u echt goed voorbereid zijn op uw bevalling en veel ontspanning ervaren? Bekijk dan ook ons zwangerschapsarrangement voor de aanstaande moeder ‘Mom me-time’.

  Cupping therapie

In de media zijn er vele berichten over cupping. Ook de wetenschap heeft flink onderzoek gedaan, met verschillende uitkomsten. Men zag vaak verbetering bij pijnklachten. Zelf heb ik veel mensen met pijnklachten kunnen behandelen via cupping therapie. Sommige mensen kunnen niet meer zonder deze behandeling, omdat de klachten wegblijven. Cupping is dus vooral effectief bij pijnklachten. Als u alles al geprobeerd heeft, maar nog geen cupping, dan moet u dit zeker ook eens proberen.

Deze therapie stamt uit de traditionele, eeuwenoude Chinese geneeskunde. Het basisprincipe van cupping: een vacuüm creëren op de huid, waardoor de huid omhoog wordt getrokken, dus vacuüm wordt opgezogen, waardoor er een flinke bloedstroom toeneemt. Eigenlijk kun je het dus vergelijken met een fikse zuigzoen, waar je eenzelfde paarsrood souvenir aan overhoudt. Cupping is bijzonder effectief en heft bloedstagnatie op. Daarom werkt het zeer effectief bij pijnverlichting. Bij IbuPitjit Julia ondergaat u geen wet cupping, alleen dry cupping. Inhoud behandeling.

Anamnese: We bespreken eerst uw klacht
Cupping : Ik plaats de cups daar waar nodig. Dit kan ook op uw hele rug zijn.
Massage: Ik masseer waar gecupt is. Cupping is niet pijnlijk: het voelt even wat strak, maar na een minuutje niet meer. Het voordeel van cupping is dat het niet alleen de bloedstagnatie opheft. Het reinigt ook uw lichaam, waardoor hardnekkige afvalstoffen eindelijk loskomen. U kunt de cupping ook gerust zien als een detox ondersteunende behandeling. 

: Duo-massage

Samen met uw partner, vriend(in) of familielid gemasseerd worden? Ook dat is mogelijk!
Tijdens onze duo-massage worden jullie tegelijk op 2 massagetafels naast elkaar gemasseerd door 2 ervaren masseuses. Dat is dubbel genieten! Onze duo-massages worden vaak geboekt voor Valentijnsdag, maar zijn ook heel leuk om te doen met verjaardagen, vriendinnen, uw moeder of iemand anders.

Met onze duo-massage combineert u ontspanning met gezelligheid. De massage kan zowel stevig als minder stevig worden uitgevoerd. Bij aanvang van de massage kunt u aangeven waar u behoefte aan heeft.

Wij organiseren regelmatig een duo-dag. Op Facebook kunt u op de hoogte blijven van onze speciale aanbiedingen en data van onze duo-dagen. Voor een meerprijs van €5 p.p. kunt u ook wat lekkers bij uw duo-massage aanvragen, opties zijn alcoholvrij bubbeltje -sapje- schaaltje hartig

TIP: maak er een gezellig dagje uit van, bijvoorbeeld met aansluitend een lunch of diner, winkelen, een bezoek aan de Hortus Botanicus of rondslenteren door de gezellige binnenstad van Leiden.

Reiki

Wat is Reiki?
Reiki is Japans voor universele levensenergie. Letterlijk vertaald betekent Reiki ‘kracht van de zon’. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt op zowel lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki is het doorgeven van universele energie via de handen en noemt men ook wel handoplegging.

De energie vindt zelf zijn weg in het lichaam naar de plek waar het nodig is. Daar zal een heling plaatsvinden. Ik heb daar zelf geen invloed op. Een behandeling duurt minimaal 25 minuten en gaat over uw kleding heen. U kunt ook een aantal reiki sessies boeken, zoals 1x per 10 dagen een sessie. Dit werkt vaak doeltreffender bij klachten.

Met Reiki kunnen diverse klachten worden behandeld, zoals gedragsproblemen, vage klachten of emotionele problemen. Meestal ervaart men een diepe ontspanning tijdens en na de behandeling. 

Chat openen
1
Welkom bij Ibu Pitjit Julia. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?