Massage op maat Ibu Pitjit Julia

Massage op maat


Soms weten mensen niet goed hoe ons lichaam samenwerkt met ons brein. We zijn zo druk met werken, afspraken en allerlei andere dingen. Vooral dat laatste, omdat we nee zeggen toch best lastig vinden. Voor je het weet, voel je je moe, omdat je geen grenzen stelt aan jezelf en je vrije tijd. Op een moment geniet je zelf niet meer van de leuke dingen, want je hebt weer ‘ja’ gezegd. En dat terwijl je eigenlijk geen puf meer had.

Hoe goed is het voor jou om eens een moment lekker rustig te zitten met een kop thee en een boek of tijdschrift? Even je mobiel uitzetten, om dat moment helemaal voor jezelf te hebben en een paar uur onbereikbaar te zijn. Heerlijk rust ervaren tussen de drukte in, hoe vaak doe je dat eigenlijk?


Zo kwam er onlangs een klant die ik lange tijd niet gezien had. Ze heeft een man, baan, twee kleine kinderen, en een paar vriendinnen, familie en schoonfamilie en buren waar ze ook regelmatig voor klaarstaat. Om alle ballen hoog te kunnen houden, wil zij iedereen tevreden stellen. Ze vertelde mij dat ze net die week 2 afspraken had, waar ze eigenlijk helemaal geen zin in had. Ze werd ergens voor gevraagd en dat kwam helemaal niet uit. 
In haar overvolle agenda was nergens plek, maar dat durfde ze niet te zeggen.


Waarom is het zo moeilijk om tijd voor jezelf te blokken en wel tijd vrij te maken voor anderen terwijl die tijd er niet is? s’avonds als ze de kinderen op bed had gelegd, voelde ze zich uitgeput en zo moe dat ze op de bank in slaap viel. Haar hele lichaam en geest kregen geen rust en gingen in protest. Haar spieren werden erg gespannen. Hierdoor kreeg ze klachten en overal pijntjes. Ze besloot naar de Fysio te gaan. Deze adviseerde haar om naar een masseur te gaan. Haar schouders, nek, alles zat vast. Zo kwam ze bij mij in de praktijk.

Ondertussen lag ze op de massagetafel met rugpijn, nekpijn, vastzittende schouders en lage rugpijn. Ook had ze regelmatig hoofdpijn. Ik adviseerde haar Cuppingtherapie, en aansluitend Hoofdmassage om de huid daar ook losser van de schedel te krijgen. Dit om vooral ook om rust te krijgen in het hoofd. Verder gebruikte ik technieken van de hoofdpijnmassage.

Zo’n 40 minuten later begon ze zich over te geven. Ook gaf ik haar een ontspanningsmassage. Toen ik afsloot met een hoofdmassage, viel ze ook nog in slaap. Nadat ze weer wakker was riep ze uit: “Julia ik voel geen pijn meer! Je hebt het weg gekregen, je hebt een wonder verricht, ik voel echt niets meer van mijn nekpijn!” Ze was zo blij dat ze wel de hele dag op mijn heerlijke massagetafel wilde liggen.


Ik adviseerde haar om vaker voor het onderhoud van haar spieren te komen. Ook zei ik 
haar dat ze goed voor zichzelf zorgt als ze vaker ‘nee’ zegt. Dat is helemaal niet erg. Je kan er niet voor iedereen zijn en jezelf vergeten. Daar word je ziek van. 

Tijd voor jezelf maken is zo belangrijk, want als je uit balans raakt, kun je daar ook lichamelijke klachten van krijgen. Als u heel veel moeite heeft om ‘nee’ te zeggen, kunt u eens denken aan een mindfulness training of assertiviteitstraining.
Wilt u uw stress verminderen en even heerlijk ontspannen? Boek dan nu een massage in Leiden bij IbuPitjit Julia.

Ga naar massages

Meer blogs

Mystery guest

Mystery guest

De redactie van Massage Magazine bezoekt anoniem steeds twee verschillende massagepraktijken. Zo zijn ze zelfs een keer bij...

Lees meer
Lomi Lomi massage


Lomi Lomi massage


Een lomi lomi massage boeken? De lomi lomi massage is een zeer ontspannende massage uit Hawaii. Deze massage kun je ook wel...

Lees meer
Chat openen
1
Welkom bij Ibu Pitjit Julia. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?