IbuPitjit-Julia-gember-thee

De kracht van gember thee

De Kracht van Gemberthee: Ontdek de Voordelen en Hoe je het Maakt

Als fervent liefhebber van verse gemberthee, neem ik al drie weken lang mijn zelfgemaakte gemberthee mee naar mijn praktijk. Veel van mijn klanten hebben er al van mogen genieten en waarderen de smaak en de gezondheidsvoordelen. In dit artikel deel ik graag waarom gemberthee zo bijzonder is en hoe je het zelf kunt maken.

De Magie van Gember: Gingerol

Het geheim achter de bijzondere eigenschappen van gemberthee ligt in de belangrijkste bioactieve stof van gember, genaamd “gingerol.” Gingerol geeft gember zijn karakteristieke smaak en geur en biedt indrukwekkende voordelen voor de gezondheid:

1. Ondersteuning van de Lever

Gingerol staat bekend om zijn positieve invloed op de lever. Het kan helpen bij het ontgiften van het lichaam en de algehele gezondheid van de lever bevorderen.

2. Rijk aan Vitamines en Mineralen

Verse gemberwortel zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine B2 en B6, calcium en ijzer. Hierdoor is gemberthee niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam.

3. Natuurlijke Bloeddrukregulatie

Gemberthee kan fungeren als een natuurlijke bloeddrukverlager, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart. Het kan helpen de bloeddruk te verlagen en het risico op hypertensie verminderen.

4. Bevordering van de Spijsvertering

Een kopje gemberthee kan de spijsvertering bevorderen door de maag te kalmeren en maagklachten te verminderen. Dit zorgt voor een efficiëntere opname van voedingsstoffen.

5. Betere Nachtrust

Gemberthee kan je helpen om sneller in slaap te vallen. De kalmerende eigenschappen van gember dragen bij aan ontspanning, wat essentieel is voor een goede nachtrust.

Hoe Maak je Gemberthee?

Het bereiden van gemberthee is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten:

  • Een stuk biologische gemberwortel van ongeveer 5 cm.
  • Gekookt water.

Bereidingswijze:

  1. Spoel de biologische gemberwortel grondig af onder warm stromend water.
  2. Snijd de gember, inclusief de schil, in dunne plakjes.
  3. Plaats de plakjes gember in een thermoskan.
  4. Voeg gekookt water toe tot ongeveer 3/4 van de kan.
  5. Laat de thee de hele nacht trekken voor optimaal effect.

De volgende dag kun je bij elk kopje gemberthee nog wat gekookt water toevoegen om het warm op te drinken.

Een Snelle Tip voor Zelfgemaakte Gemberthee:

Als je af en toe snel een kopje voor jezelf wilt maken, was de gemberwortel grondig, snijd stukjes van ongeveer 3 cm en bewaar ze in de vriezer. Telkens wanneer je zin hebt in gemberthee, haal je een stukje uit de vriezer, rasp je het fijn en voeg je het toe aan een glas gekookt water. Deze methode zorgt ervoor dat de gember snel en zeer goed wordt opgenomen, zonder de noodzaak van trekken, waardoor je optimaal kunt genieten van de kracht van gember. Voor extra smaak kun je een halve uitgeperste citroen toevoegen.

Smakelijk drinken ,

Ibu Pitjit Julia

Ibu Pitjit Julia
Average rating:  
 0 reviews

Meer blogs

Chat openen
1
Welkom bij Ibu Pitjit Julia. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?