Mystery guest Ibu Pitjit Julia

Mystery guest

De redactie van Massage Magazine bezoekt anoniem steeds twee verschillende massagepraktijken. Zo zijn ze zelfs een keer bij mij geweest! Heel leuk en ik wist hier ook echt niet van. Ik deel graag de beoordeling met je:

Naam: Praktijk voor Massage & Beauty IbuPitjit Julia 
Plaats: Leiden 
Massagevorm: Pitjit 
Prijs: €57 voor 60 minuten 
Cijfer: 9,5Ontvangst:
De praktijk is gevestigd in een gezondheidscentrum en via de verschillende bordjes bij de ingang en in de hal wordt duidelijk gemaakt waar ik moet zijn. Er zijn meerdere praktijken gevestigd op de eerste verdieping en dat resulteert in een ruime en prettige wachtruimte waar ik plaats kan nemen. Op exact de afgesproken tijd stapt Julia naar buiten. Ze vraagt of ik nog even wil wachten omdat de afspraak voor mij uitloopt. Geen probleem. Al na tien minuten mag ik binnenkomen. 
Intake: Terwijl Julia de massagebank verschoont, mag ik nog even plaatsnemen op een stoel. Ze vraagt of ik klachten heb en of ik medicijnen gebruik. 

Ruimte: De ruimte in het gezondheidscentrum deelt Julia nu nog met een pedicure. In de toekomst niet meer zodat zij nog meer haar stempel zal kunnen drukken op de inrichting. De muren hebben een mooie en rustgevende kleur groen.

Materiaal/massage:
Eerst word ik deels toegedekt met een grote handdoek. Julia geeft aan dat als ik meer toegedekt wil worden, ik dat kan aangeven, maar dat ze dit – gezien de hoge temperatuur – op dit moment niet standaard doet. Ze gaat met mijn benen aan de slag met een verwarmde olie. Ondanks de hoge temperatuur buiten en in de praktijk is dit toch heel prettig. Ze pakt eerst mijn linkeronderbeen en merkt al gelijk op dat zich hier veel afvalstoffen hebben opgehoopt. Dat klopt, ik heb het weekend ervoor een stevige fietstocht gemaakt. Ze gebruikt haar handen, maar ook cupping om een en ander los te maken. Ondertussen vertelt ze over de Pitjit-massage en dat deze zich voornamelijk richt op het bindweefsel, dat het niet is bedoeld als ontspannende massage, maar dat het lichaam echt aan het werk wordt gezet. Met verschillende strijkingen en grepen wordt mijn lijf onder handen genomen. Het gaat er stevig aan toe. Van mijn linkeronderbeen werkt ze naar boven om vervolgens naar mijn rechterbeen te gaan. Daarna komen armen, handen, rug en nek aan de beurt. Ze werkt heel grondig, er wordt geen stukje overgeslagen. Voor gebruik op mijn rug voegt ze aan de massageolie nog een spierbalsem toe, heerlijk! Hierna word ik met een warme, ruwe handdoek stevig schoon gewreven, ook dat is heel fijn. Ze vraagt of ik ook mijn hoofd en voeten gemasseerd wil hebben, ja, dat wil ik wel! Vooral de voetmassage is erg prettig. Ze merkt op dat mijn darmgebied erg stijf is. Dat kan kloppen, ik heb daar mijn hele leven al veel last van. Als de massage voorbij is drukt Julia me op het hart om vooral veel te drinken.

Eindoordeel:
Ik geloof dat dit tot nu toe de prettigste massage is geweest die ik ooit heb ondergaan. Het was niet te hard, niet te zacht en ondanks dat het niet het doel van de massage was, voelde ik me na afloop toch enorm ontspannen. Ik vond het erg fijn dat ze nog een en ander toelichtte over de massagevorm en de gebruikte materialen en technieken. Daarnaast was ik onder de indruk van haar kennis en het feit dat ze gelijk voelde waar het in mijn lichaam niet helemaal lekker zat. De sfeer in haar praktijk is heel aangenaam en dat komt niet in de laatste plaats door Julia zelf, wat mij betreft een vakvrouw in hart en nieren.

-

Dit artikel is afkomstig uit Massage Magazine.

Meer blogs

Chat openen
1
Welkom bij Ibu Pitjit Julia. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?